Frågor & svar

Hur bjuder jag in min vän eller kollega till Coride?

Dela-funktionen finns under Meny/Bjud in

Varför behöver ni mitt telefonnummer?

I den första versionen av Coride använder vi den mobila betalningstjänsten Swish för att fylla på plånboken i Coride. Swish kräver ett telefonnummer.

Jag har glömt mitt lösenord. Vad gör jag?

Begär ett nytt lösenord på inloggningssidan.

När måste jag ha pengar på mitt Coride-konto?

Du behöver fylla på ditt konto 24 timmar före resan. Om du bokar en resa som är mindre än 24 timmar bort måste du ha det belopp som behövs redan i din plånbok.

Vad kostar Coride?

Coride är gratis att ladda ner. En transaktionsavgift på 10% läggs till kostnaden du delar.

Varför tar ni en transaktionsavgift?

Coride är utvecklat av Coride Sweden AB. Transaktionsavgifter hjälper oss att utveckla Coride ytterligare och se till att tjänsten alltid är tillgänglig.

Ska jag betala skatt på de pengar jag får som förare?

Nej. Användare delar den skattefria körersättningen vilket innebär att ingen inblandad tjänar någonting, bara delar kostnader.

Finns det en abonnemangsavgift?

Nej. Du delar bara kostnader när du samåker med andra Coriders.

Hur fungerar det med försäkring?

Corides ansvar är att matcha passagerare och förare, vilket innebär att det inte finns något extra försäkringsskydd utöver det skydd du har när du åker med en annan person.

När överförs pengarna från passagerarens konto till förarens konto?

Medel överförs från passagerare till förare när resan bekräftas, vilket händer när alla inblandade har betygsatt varandra. Om någon glömmer att betygsätta sker transaktionen senast 24 timmar efter att resan har slutförts.

Kan jag skapa en resa till ett annat land?

Inte än. Den nuvarande versionen av Coride är avsedd för Sverige, så du kan i princip bara söka efter adresser i Sverige för tillfället. Dock går det att söka på danska adresser för dem som pendlar över Öresundsbron.

Vad kostar det att åka med på en resa? Varför står det max X kr?

Kostnaden för resan beror på avståndet och maxpriset beräknas för en resa med endast en passagerare. Med ytterligare passagerare kommer kostnaden att sjunka.

Hur kan ni räkna ut hur mycket koldioxid jag sparar?

Vi beräknar koldioxidutsläppen på ett medelvärde av bilar i Sverige. Det nuvarande värdet är cirka 120 g CO2 per kilometer.

Jag har en hybrid/elbil. Påverkar detta mitt sätt att använda Coride?

Nej. Coride gör ingen skillnad mellan en elbil eller en stor diesel V8 SUV i den här versionen. Den officiella körersättningen är densamma.

Spelar det roll vilken typ av drivmedel jag använder?

Nej. Coride gör ingen skillnad mellan en elbil eller en stor diesel V8 SUV i den här versionen. Den officiella körersättningen är densamma oavsett drivmedel.

Finns det ett sätt att se hur mycket CO2 jag har sparat på en specifik åktur eller under en viss tidsperiod?

Ja. För att se statistiken för en specifik resa, leta upp den i transaktionerna och skicka ett e-postkvitto till dig själv. För att se dina CO2 -besparingar över tid, klicka på Besparingar under Meny.

Kan man använda Coride på en vanlig dator eller surfplatta?

Ja. En enkel webbversion av Coride finns här: https://app.coride.se

På vilken typ av telefon kan jag använda Coride?

Du behöver en smartphone med antingen iOS eller Android.

Kan jag boka in mig och mitt barn på samma resa?

Nej, denna funktion stöds inte i nuvarande version av appen.

Jag måste avboka en resa. Dras det pengar i alla fall?

Som passagerare kan du alltid avboka din resa utan kostnad. Men försök att inte boka och avboka i onödan eftersom det kan påverka ditt Coride-betyg.

Hur ska jag kunna veta vem det är som jag åker med?

Alla användare har registrerat sig och är verifierade med BankId (Sverige).

Jag hittar ingen resa. Hur gör jag?

Försök att söka lite bredare. Om du inte hittar någon resa kan du skapa en resa själv. Hjälp sedan andra passagerare att hitta din resa genom att dela den på lämpligt sätt. Använd knappen Dela resa" på sidan för resan."

Är mina pengar säkra hos Coride?

Ja. Dina Coride-pengar är insatta på ett säkert bankkonto tills du använder dem eller tar ut dem.

Får man ränta på sitt Coride-konto?

Nej, tyvärr.

Hur fyller man på sitt saldo?

Klicka på din kontoikonen längst upp till höger på skärmen och sedan på Insättning. Välj beloppet och klicka sedan på Insättning för att öppna dialogen Swish (endast Sverige). Efter påfyllning får du ett meddelande och / eller e-post. Ditt telefonnummer behövs för Swish-transaktionen.

Hur mycket pengar kan man ha på sitt Coride-konto?

Ditt saldo kan vara högst 3.000 SEK. Du kan ta ut pengar från din Coride-plånbok till ditt bankkonto. I denna version gör vi det manuellt genom att du kontaktar oss men i framtida versioner kommer det att gå att göra det från appen.

Jag har inte Swish. Hur fyller jag på mitt saldo?

Coride stödjer bara Swish i nuvarande version. Vi kommer att lägga till andra betalningssätt i kommande versioner av appen.

Kan jag få ett kvitto på min reskostnad?

Ja. Gå till din Coride-plånbok och leta upp rätt transaktion. Klicka på den och sedan på Skicka kvitto till min emailadress.

Kan jag ta ut mina pengar från mitt Coride-konto?

Ja. Vi kommer att hantera utbetalningar via Swish i kommande versioner. I denna version behöver du kontakta oss på Coride för att göra en utbetalning.

;