Go

Nu kör vi!

13 januari 2021

Välkommen till Coride!

Coride är en samåkningstjänst där vi tillsammans hjälps åt för att minska miljöeffekterna av bilåkandet samtidigt som vi sparar pengar.

Idén till Coride kom när jag satt och lyssnade till Al Gore på Websummit i Lissabon för några år sedan. Den gamle presidentkandidaten och miljökämpen radade upp fakta på löpande band men det var speciellt en sak som fastnade hos mig. I USA, bilens förlovade land, åker man oftast ensam på sina sexfiliga motorvägar. Undersökningar visade att det färdas i snitt 1.2 personer i varje bil. Och detta trots att man på många ställen i USA har speciella filer för bilar med två eller fler personer. Man står alltså hellre i kö än att samåka och det i dessa utmanande tider när vi alla bör tänka på hur vårt beteende påverkar miljö och klimat. Varför är det så?

Vi vet att andra har försökt lansera samåkningstjänster förut och misslyckats. En uppsjö olika affärsmodeller har testats men inte fungerat, men vi tror att vi vet varför och är övertygade om att vi har hittat en affärsmodell som ska fungera. Samtidigt som miljömedvetenheten tilltar väljer allt fler att använda delningstjänster och båda dessa faktorer borde förbättra möjligheten att lansera en samåkningstjänst som faktiskt fungerar.

Häng med oss på vår resa! Prenumerera på vårt nyhetsbrev så ska vi hålla dig uppdaterad.

;